Индустрија вести

Ве научи како да отпуштите сплав за спасување што се фрла

2021-08-03

Сплавот за спасување е специјално тело на сплав што се користи за бегство и преживување на персоналот за преживување на морето. Сживот за спасување на надувување е најраспространетиот спасувачки сплав, меѓу кој најзастапен е спасувачкиот сплав за фрлање.

Кога користите спасувачки сплав за фрлање и спуштање, сплавот и резервоарот за складирање може да се фрлат директно во водата заедно. Сплавот за спасување може автоматски да се надува и да се формира за луѓето во неволја да се возат. Ако бродот потоне премногу брзо за да го фрли во вода, кога бродот тоне на одредена длабочина, уредот за ослободување на хидростатички притисок на сплавот автоматски ќе се откачи, ќе го ослободи сплавот за спасување, а сплавот за спасување ќе излезе на површина и автоматски ќе се наполни. Испакнати.

Чекорите на актерската екипа се како што следува:

1. Малку извлечете го отворот на горната кука на синџирот на уредот за ослободување на хидростатички притисок, истуркајте ја малата јамка за да падне куката на ланецот или завртете го уредот за рачно откачување нагоре и сплавот ќе се лизне од рамката на сплавот до морето. Или рачно подигнете го сплавот и фрлете го во вода.

2. Ако палубата за складирање на сплавот е помала од 11 метри над површината на водата, или кога сплавот е фрлен во водата и не се проширил, продолжете да го извлекувате првиот кабел и отворете го вентилот на цилиндерот што се надувува за да се надува сплавот и формирана да плови по морето.

3. Откако сплавот ќе влезе во водата, доколку се преврти, треба да се исправи. Десниот треба да носи појас за спасување, да се искачи на дното на сплавот, да застане на страната на челичниот цилиндар, да го повлече долниот појас за исправање со двете раце, да се сквоти и да се потпре наназад, внимавајќи на ветрот и исправање.




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept