Индустрија вести

Која е разликата помеѓу елеците за спасување за риболов и обичните елеци за спасување

2021-08-20
Кои се видовите елеци за спасување за риболов
1. Класифицирано по прилика
Може да се подели на елеци за спасување за риболов со карпи и елеци за спасување за риболов со брод.
2. Според пловниот материјал
(1) Пловен материјал за спасување: главно поделен на два вида на PAC пловни материјали, кои се релативно меки за штипкање. Едно парче PE пловни материјал, парче по едно парче, полесен, потежок и потежок од материјалот за пловност на PAC. Малку.
(2) Елек за спасување на надувување: компримираниот гас од јаглерод диоксид се вентилира за да се надува внатрешниот резервоар. Може да се подели и на автоматски елеци за спасување на надувување и елеци за спасување на надувување со рака.
(3) Елек за спасување за пенење EVA: Внатре користи материјал од EVA пена, кој е компримиран и 3D обликуван, а неговата дебелина е околу 4 см.
3. Класифицирани според начинот на носење
Може да се подели на елеци за спасување закачени од морскиот риболов врат, елеци за спасување со морски риболовни џебови, елеци за спасување со висечки појаси за морски риболов.
Која е разликата помеѓу елеците за спасување за риболов и обичните елеци за спасување
Спасувачките елеци за морски риболов припаѓаат на категоријата спасувачки елеци, но тие исто така имаат свои уникатни карактеристики на производот:
(1) Лесен за носење
Морски риболов, качување по карпи, планинарење, пловење, пливање итн. се вообичаени работи. Опремата тежи 50 или 60 кг. Корисниците на морски риболов мора да се искачат и да однесат на гребенот. Спасувачките елеци за морски риболов мора да бидат лесни за носење! Ова се разликува од обичните елеци за спасување.
(2) Мала големина и лесна за носење
Не зафаќа простор, лесно се складира и зема, погодно е за носење и не одзема време, што ќе влијае на риболовните и риболовните навики.
(3) Не е ограничен со движење
Тоа не влијае на риболовните вештини. Откако ќе се носи елекот за спасување за риболов, тој не влијае на перформансите на движењата на луѓето и го прави риболовот слободно без чувство на воздржаност.
(4) Има водоотпорни џебови
Можете да ги чувате вашите рачни предмети. Елекот за спасување за морски риболов е опремен со водоотпорен џеб за ставање мамка, мобилен телефон и други предмети за носење.
(5) Исполнете го стандардот за пловност
Обезбедете доволно пловност. Ако случајно паднете во вода, таа ќе го исполни стандардот за пловност. Елек за спасување со доволна пловност може да го натера човечкото тело да лебди на површината на водата без да се удави.
(6) Погоден за откривање и спасување
Има рефлектирачки филм од 3M, свирче за вознемиреност, итн. безбедност и имаат доволно простор и локација за поставување гаџети за риболов може да убијат две птици со еден камен.
Како да изберете јакна за спасување за риболов
1. Површината на појасот за спасување е претежно изработена од водоотпорни и воздушнопропустливи материјали. Освен што внимава на параметрите за пловност, рибарот треба да внимава и на тоа дали има некакво оштетување на интерфејсот на меѓуножјето и слично за да спречи пливање без гравитација по влегувањето во водата.
2. Општо земено, има пар овални светлечки тела на градите или рамениците на елеците за спасување. Тие главно се користат за спасување на море за да се најде целта. Затоа, треба да обрнете внимание на тоа дали да се шие при изборот, а потоа да се разгледа нејзината боја и ткаенина.
3. Без разлика дали рибарите на брод или на карпа, треба да се потрудите да изберете посветли бои како црвена, жолта, портокалова и сл. вода, може да му олесни на спасувачот да го најде спасот навреме.

4. При изборот на елек за спасување, не треба да избирате премногу напредно, туку мора да изберете соодветна според вашата тежина.




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept