Индустрија вести

Која е функцијата на појасот за спасување

2021-10-07
Елек за спасување, познат и како спасувачки елек, е облека за спасување, слична на елек, изработена од најлонска ткаенина или неопренови (NEOPRENE), пловни или надувувачки материјали, рефлектирачки материјали итн. Општиот век на употреба е 5-7 години , и е една од опремата која спасува животи на бродови и авиони. Тоа е генерално тип на елек, изработен од пена пластика или плута. Има доволно пловност за носење на телото, така што главата на лицето што паѓа во водата може да биде изложена на површината на водата.
1. Зголемете ја можноста да бидете спасени
Елековите за спасување обично се со светли бои и имаат рефлектирачки ленти за лесно откривање. Во исто време, многу елеци за спасување имаат и свирче за преживување, што може да им помогне на луѓето да испраќаат сигнали за вознемиреност додека заштедуваат енергија.
2. Зголемете ја шансата за преживување
Елекот за спасување може да им помогне на луѓето да лебдат по водата, со што значително ја намалуваат веројатноста за давење. Во исто време, многу елеци за спасување се опремени и со комплети за прва помош, кои можат да им помогнат на луѓето да ја преживеат суровата животна средина.
3. Помогнете им на луѓето да лебдат по водата
Носењето елек за спасување може да ги задржи луѓето кои не знаат да пливаат, може да ги држат главите надвор од вода, а со тоа да ја намалуваат веројатноста за давење. За луѓето кои знаат да пливаат, пловноста на појасот за спасување може да им заштеди повеќе енергија.
4. Чувајте го ладно и топло

Елековите за спасување се претежно направени од пена пластика, која може ефикасно да се загрее во ладна вода и да го намали губењето на телесната топлина.




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept